skip to main
|
skip to sidebar
Μπισκοτογλυκό με κρέμα βανίλιας
Υλικά για 6 άτομα
- 2 1/2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
- 1/2 λίτρο γάλα
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 60 γραμμάρια αλεύρι
- 2 αβγά
- 2 κοφτές κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 1/2 βανίλια
- 1 σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
Εκτέλεση
Για την κρέμα
- Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι και
ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα 2 αβγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει
χυλός.
- Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και πριν αρχίσει να βράζει,
ρίχνουμε τη μισή ποσότητα στο χυλό. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα
στο υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Μόλις είναι έτοιμη, την κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Την αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο ή με μία μεμβράνη.
Για τη συναρμολόγηση
- Παίρνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε τα μπισκότα μας ομοιόμορφα. Από
πάνω αδειάζουμε τη μισή κρέμα και την απλώνουμε με μία σπάτουλα.
- Από πάνω ξαναβάζουμε μια στρώση μπισκότα ομοιόμορφα, δηλαδή μια δεύτερη στρώση.
- Ξαναστρώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα ομοιόμορφα. Τελειώνουμε με την τρίτη στρώση μπισκότα.
- Τρίβουμε σοκολάτα πάνω από το γλυκό μας και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου