Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Μπισκοτογλυκό με κρέμα βανίλιας

Υλικά για 6 άτομα

  • 2 1/2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 60 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 αβγά
  • 2 κοφτές κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 1/2 βανίλια
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση

Για την κρέμα
  1. Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα 2 αβγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και πριν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα στο χυλό. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  3. Μόλις είναι έτοιμη, την κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  4. Την αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο ή με μία μεμβράνη.
Για τη συναρμολόγηση

  1. Παίρνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε τα μπισκότα μας ομοιόμορφα. Από πάνω αδειάζουμε τη μισή κρέμα και την απλώνουμε με μία σπάτουλα.
  2. Από πάνω ξαναβάζουμε μια στρώση μπισκότα ομοιόμορφα, δηλαδή μια δεύτερη στρώση.
  3. Ξαναστρώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα ομοιόμορφα. Τελειώνουμε με την τρίτη στρώση μπισκότα.
  4. Τρίβουμε σοκολάτα πάνω από το γλυκό μας και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου