skip to main
|
skip to sidebar
Τάρτα με ντομάτα και πιπεριές
Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη ζύμη
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά (σκόνη)
- 1/4 κούπα καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι διαλυμένο σε (περίπου 1½ ποτήρι νερού) νερό χλιαρό
- 750 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
Για τη γέμιση
- 3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
- 3 ξερά κρεμμύδια
- 2 χρωματιστές πιπεριές
- 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
- λίγες ψιλοκομμένες ελιές
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
- Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Πασπαλίζετε τη μαγιά και τη ζάχαρη.
- Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τρίβετε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά με τα δάχτυλα.
- Σταδιακά προσθέτετε το νερό και το αλάτι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη ομοιόμορφη και να μην κολλάει στα χέρια.
- Λαδώνετε ελαφρά ένα μπολ και βάζετε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζετε το μπολ
με μεμβράνη ή πανί και την αφήνετε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου
45 λεπτά έως 1 ώρα.
Για τη γέμιση
- Στο μεταξύ αφαιρείτε τους σπόρους από τις ντομάτες και τα υγρά τους και τις ψιλοκόβετε σε καρέ.
- Κόβετε και τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε καρέ. Μόλις φουσκώσει η
ζύμη, λαδώνετε ένα ρηχό ταψί για πίτα 36 εκ. ή το ρηχό ταψί του φούρνου.
- Με τα δάχτυλα απλώνετε τη ζύμη μέχρι να πιάσει όλη την επιφάνεια του
ταψιού. Τοποθετείτε επάνω τα ψιλοκομμένα λαχανικά, δηλαδή τις ντομάτες,
το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τις ελιές ψιλοκομμένες.
- Πασπαλίζετε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνετε την πίτα. Περιχύνετε με
το ελαιόλαδο και ψήνετε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην
τελευταία σχάρα του φούρνου, για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
-
-
-
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου