Αυγό και τυρί συνδυάζονται για το απόλυτο πρωινό, που τρώγεται φυσικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η ομελέτα δεν είναι δύσκολη στην παρασκευή της, ακόμα κι εδώ
υπάρχουν όμως
μικρά μυστικά που απογειώνουν τη γεύση. Και απλοποιούν τη διαδικασία.
Αρχικά, μιας και ο χρόνος μαγειρέματος είναι τόσο σύντομος, πρέπει να έχουμε ετοιμάσει τα αυγά και τα υλικά μας και να τα έχουμε ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα.
Σε ένα μεσαίο μπολ, βάζουμε τα αυγά, λίγο νερό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αυγά, με γρήγορες και κοφτές κινήσεις. Δεν το παρακάνουμε, 25-30 χτυπήματα με το πιρούνι θέλουμε.
Λιώνουμε λίγη μαργαρίνη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα μας, μισή κούπα (ανά ομελέτα). Τον σωστό τρόπο μαγειρέματος θα τον δείτε στο βίντεο.
Σημαντικό είναι εδώ να βάλουμε για μερικά λεπτά τα πιάτα σε προθερμασμένο φούρνο, ώστε να είναι ζεστά όταν υποδεχτούν την ομελέτα. Η οποία όταν ετοιμαστεί, κρατάμε απλώς το τηγάνι πάνω από το ζεστό πιάτο και τη «γλιστράμε» με προσοχή μέσα, χωρίς τη βοήθεια μαχαιροπίρουνου.
μικρά μυστικά που απογειώνουν τη γεύση. Και απλοποιούν τη διαδικασία.
Αρχικά, μιας και ο χρόνος μαγειρέματος είναι τόσο σύντομος, πρέπει να έχουμε ετοιμάσει τα αυγά και τα υλικά μας και να τα έχουμε ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα.
Σε ένα μεσαίο μπολ, βάζουμε τα αυγά, λίγο νερό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αυγά, με γρήγορες και κοφτές κινήσεις. Δεν το παρακάνουμε, 25-30 χτυπήματα με το πιρούνι θέλουμε.
Λιώνουμε λίγη μαργαρίνη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα μας, μισή κούπα (ανά ομελέτα). Τον σωστό τρόπο μαγειρέματος θα τον δείτε στο βίντεο.
Σημαντικό είναι εδώ να βάλουμε για μερικά λεπτά τα πιάτα σε προθερμασμένο φούρνο, ώστε να είναι ζεστά όταν υποδεχτούν την ομελέτα. Η οποία όταν ετοιμαστεί, κρατάμε απλώς το τηγάνι πάνω από το ζεστό πιάτο και τη «γλιστράμε» με προσοχή μέσα, χωρίς τη βοήθεια μαχαιροπίρουνου.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου