Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Ρύζι με τόνο και μανιτάρια

Υλικά για 2-4 άτομα

Για το ρύζι
  • 2 κούπες ρύζι για πιλάφι
  • 1 1/2 κουταλιά βούτυρο
  • 1/2 κουταλιά αλάτι





Για τη σάλτσα
  • 2 κονσέρβες τόνο σε λάδι
  • 2 κουταλιές λάδι από την κονσέρβα του τόνου
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 400 γραμμάρια μανιτάρια
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 1 κουταλιά λεμόνι
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά κάρυ
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε τα μανιτάρια στο βούτυρο. Βγάζετε τα μανιτάρια και στο λάδι που τα σοτάρατε, βάζετε το αλεύρι.
  2. Στο λάδι του τόνου, βάζετε μαϊντανό, λεμόνι, κρασί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.
  3. Προσθέτετε το κάρυ, τα ρίχνετε όλα μέσα στο αλεύρι και ανακατεύετε γρήγορα, να γίνει σάλτσα.
  4. Προσθέτετε και τη φλούδα του λεμονιού και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει.
  5. Ετοιμάζετε το ρύζι βράζοντας το για 10 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία και μετά ρίχνετε το βούτυρο με το αλάτι και ανακατεύετε.
  6. Το καλουπώνετε σε μια φόρμα και το αφήνετε να κρυώσει.
  7. Το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα. Αφαιρείτε από τη σάλτσα τη φλούδα του λεμονιού, προσθέτετε τα μανιτάρια και τον τόνο και ανακατεύετε καλά.
  8. Αδειάζετε το μείγμα επάνω στο ρύζι και πασπαλίζετε με μαϊντανό.


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου