Υλικά για 2-4 άτομα
Για το ρύζιΓια τη σάλτσα
- 2 κονσέρβες τόνο σε λάδι
- 2 κουταλιές λάδι από την κονσέρβα του τόνου
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 400 γραμμάρια μανιτάρια
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 1 κουταλιά λεμόνι
- 1/2 κούπα λευκό κρασί
- 1 κουταλιά κάρυ
- 1 φλούδα λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε τα μανιτάρια στο βούτυρο. Βγάζετε τα μανιτάρια και στο λάδι που τα σοτάρατε, βάζετε το αλεύρι.
- Στο λάδι του τόνου, βάζετε μαϊντανό, λεμόνι, κρασί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε το κάρυ, τα ρίχνετε όλα μέσα στο αλεύρι και ανακατεύετε γρήγορα, να γίνει σάλτσα.
- Προσθέτετε και τη φλούδα του λεμονιού και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει.
- Ετοιμάζετε το ρύζι βράζοντας το για 10 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία και μετά ρίχνετε το βούτυρο με το αλάτι και ανακατεύετε.
- Το καλουπώνετε σε μια φόρμα και το αφήνετε να κρυώσει.
- Το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα. Αφαιρείτε από τη σάλτσα τη φλούδα του λεμονιού, προσθέτετε τα μανιτάρια και τον τόνο και ανακατεύετε καλά.
- Αδειάζετε το μείγμα επάνω στο ρύζι και πασπαλίζετε με μαϊντανό.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου