skip to main
|
skip to sidebar
Σπιτικό παγωτό σοκολάτα
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijkNlLTNjrUokrLrZQVKYp2VuLPgoJmGKuOteJyCs3o3unzMHFBkqaFHIviVG_1Ckr2O45K_oS9NBM2N0D1RBMNNoD5oeB1EoGswOUDIpi9ei2-Av9-Fx-2uJ4xUw5uccZrXsnfQGR6t-z/s320/pikantika.gr.jpg)
Υλικά για 4 άτομα
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
- 2 φλ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Αρχικά κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Τη βάζετε σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ και τη λιώνετε σε μπεν μαρί.
- Αποσύρετε το μπολ με τη σοκολάτα από το μπεν μαρί και ανακατεύετε
μέσα το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
- Χτυπάτε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει σε μαλακή σαντιγί που να κρατά το σχήμα της.
- Την αδειάζετε στο κρύο μπολ με τη σοκολάτα και το ζαχαρούχο γάλα και
την ενσωματώνετε ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι ή σπάτουλα, παίρνοντας
υλικό από τον πάτο και φέρνοντάς το στην επιφάνεια, μέχρι να
ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Το βάζετε σε ένα μεγάλο πλαστικό κουτί με καπάκι (χωρητικότητας 2
λίτρων περίπου) και το αφήνετε στην κατάψυξη για 3 ώρες ή μέχρι να
πήξει.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου