Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Βελούδινη πανακότα με μαρμελάδα φράουλα

Υλικά για 8 άτομα

  • 500 ml φρέσκια κρέμα
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρ. γιαούρτι κανονικό
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • 2 φακελάκια ζελατίνη
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • 1 κουτί μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το ζεστό νερό, τοποθετείτε μέσα την ζελατίνη για να διαλυθεί και αφήνετε για λίγο στην άκρη να κρυώσει. Εν συνεχεία χτυπάτε στο μίξερ την φρέσκια κρέμα μέχρι να πάρει την όψη της σαντιγί.
  2. Ανακατεύετε τα γιαούρτια, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη ζελατίνη, προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα πυρέξ ή ατομικές φόρμες και το αφήνετε στο ψυγείο για αρκετές ώρες, μέχρι να σφίξει καλά. Ρίχνετε από πάνω την μαρμελάδα φράουλα και σερβίρετε.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου