skip to main
|
skip to sidebar
Φριτάτα με μπέικον και τσένταρ
Υλικά
- 5 φέτες μπέικον
- 6 αβγά
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 κ. σ. βούτυρο
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. πιπέρι
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 φλ. τσαγιού τσένταρ τριμμένο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρά ένα μικρό ταψί.
- Μαγειρέψτε το μπέικον σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, περιστρέφοντας
ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα, για περίπου 10 λετπά. Στραγγίξτε από το λάδι
σε λίγο χαρτί και κόψτε σε κομμάτια.
- Χτυπήστε τα αβγά και προσθέστε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατέψτε.
- Ρίξτε το μείγμα στο ταψί που έχετε προετοιμάσει και γαρνίρετε με τα κρεμμύδια, το μπέικον και το τσένταρ.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου