Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Φριτάτα με μπέικον και τσένταρ

Υλικά

  • 5 φέτες μπέικον
  • 6 αβγά
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. πιπέρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 φλ. τσαγιού τσένταρ τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρά ένα μικρό ταψί.
  2. Μαγειρέψτε το μπέικον σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, περιστρέφοντας ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα, για περίπου 10 λετπά. Στραγγίξτε από το λάδι σε λίγο χαρτί και κόψτε σε κομμάτια.
  3. Χτυπήστε τα αβγά και προσθέστε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατέψτε.
  4. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί που έχετε προετοιμάσει και γαρνίρετε με τα κρεμμύδια, το μπέικον και το τσένταρ.
  5. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου