Υλικά για 4 άτομα
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μικρά κομματάκια
- 1 συσκευασία (500γρ.) έτοιμα κανελόνια
- 2 φλ. μοτσαρέλα ή γραβιέρα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 6 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κονσέρβες ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
- ½ φλ. μαϊντανό
- ½ φλ. άσπρο ξηρό κρασί
- 2 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλ. γάλα ημιάπαχο
- 1 συσκευασία (250γρ.) τυρί κρέμα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα ντομάτας- Ρίχνετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το μισό κρεμμύδι.
- Προσθέτετε το καρότο και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
- Ακολούθως, βάζετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το μαϊντανό και αλατοπίπερο.
- Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου και την αφήνετε να κρυώσει.
- Τη βάζετε σε ένα γυάλινο μπολ. Καθαρίζετε το τηγάνι και ρίχνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Όταν κάψει σοτάρετε το υπόλοιπο κρεμμύδι και το κοτόπουλο.
- Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, αλατοπιπερώνετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
- Βάζετε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το αλεύρι, ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και προσθέτετε το γάλα.
- Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει.
- Βάζετε σε ένα μπολ τη μπεσαμέλ, τη μισή σάλτσα ντομάτας, το κοτόπουλο και το τυρί κρέμα και ανακατεύετε.
- Καλύπτετε με λίγη σάλτσα ντομάτας τη βάση ενός ταψιού με διαστάσεις 35Χ25 εκ. γεμίζετε τα κανελόνια και τα τοποθετείτε ομοιόμορφα πάνω από τη σάλτσα.
- Τα καλύπτετε με όση σάλτσα περίσσεψε. Πασπαλίζετε με το τυρί, σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
- Ξεσκεπάζετε το ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 10-15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει το φαγητό.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου