Υλικά
500 γραμμάρια κρέας στρουθοκαμήλου
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
8-12 κλωναράκια δάφνης
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκια της σούπας μαύρους σιναπόσπουρος
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε κύβους 3 εκατοστών περίπου και ανοίγουμε στη μέση μια τρύπα.
Σε κάθε κλαράκι δάφνης περνάμε 3 ή 4 κυβάκια κρέατος.
Πασπαλίζουμε με το σιναπόσπορο και τα βάζουμε σε ρηχό ταψί μαζί με το κρασί, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
Αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί μέσα στο ταψί για 60 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς το πότε-πότε.
Ψήνουμε τα σουβλάκια στο γκριλ.
Σε μερικά λεπτά, τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
Προσέχουμε, να μην ψηθούν πολύ και καούν.
Σε λίγα λεπτά θα είναι έτοιμα.
Σερβίρουμε μαζί με σαλάτα ντομάτα, με μπαλσάμικο και ελαιόλαδο.
500 γραμμάρια κρέας στρουθοκαμήλου
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
8-12 κλωναράκια δάφνης
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκια της σούπας μαύρους σιναπόσπουρος
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε κύβους 3 εκατοστών περίπου και ανοίγουμε στη μέση μια τρύπα.
Σε κάθε κλαράκι δάφνης περνάμε 3 ή 4 κυβάκια κρέατος.
Πασπαλίζουμε με το σιναπόσπορο και τα βάζουμε σε ρηχό ταψί μαζί με το κρασί, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
Αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί μέσα στο ταψί για 60 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς το πότε-πότε.
Ψήνουμε τα σουβλάκια στο γκριλ.
Σε μερικά λεπτά, τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
Προσέχουμε, να μην ψηθούν πολύ και καούν.
Σε λίγα λεπτά θα είναι έτοιμα.
Σερβίρουμε μαζί με σαλάτα ντομάτα, με μπαλσάμικο και ελαιόλαδο.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου