skip to main
|
skip to sidebar
Μοσχάρι κοκκινιστό
Υλικά
- 1 ½ κιλό μοσχαρίσια σπάλα, κομμένη σε κομμάτια 4 εκ. περίπου
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 μέτρια καρότα, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
- 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
- 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 80 ml κόκκινο κρασί
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ, πολτοποιημένα στο μούλτι
- 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- 1 γεμάτο κ. γ. ζάχαρη
- 250 ml νερό
- 1 μεγάλο φύλλο δάφνης
- 1 μέτριο ξυλάκι κανέλας
- 4 καρφάκια γαρύφαλλο
- 1-2 πρέζες μπαχάρι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Αφήνετε το κρέας εκτός ψυγείου για 1 ώρα πριν το μαγειρέψετε. Το
κόβετε σε κομμάτια 3-4 εκ. και τα «ταμπονάρετε» καλά με χαρτί κουζίνας.
- Σε μία μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή
θερμοκρασία και σοτάρετε το κρέας, απ’ όλες τις πλευρές για 8 λεπτά
περίπου.
- Αφαιρείτε τα κομμάτια κρέατος από τη κατσαρόλα και τα μεταφέρετε σε πιατέλα.
- Στην ίδια κατσαρόλα βάζετε το κρεμμύδι και το καρότο, χαμηλώνετε τη
θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε για 3 λεπτά περίπου,
ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να μελώσουν και μαλακώσουν.
- Ξαναβάζετε το κρέας στη κατσαρόλα, προσθέτετε και το σκόρδο, ανακατεύετε για 1 λεπτό και σβήνετε με το κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, τον
πελτέ, τη ζάχαρη, το νερό, όλα τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο και
ανακατεύετε.
- Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετε τη κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά στο
ελάχιστο και σιγομαγειρεύετε για 1 ώρα περίπου (ή όσο χρειαστεί) μέχρι
να μαλακώσει καλά το κρέας.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου