Για το σιρόπι
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 ξύλο κανέλας
- φλούδα ενός λεμονιού
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα ολόκληρα ή χοντροκομμένα
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
Για το σιρόπι- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε όλα τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το χυμό του λεμονιού, να βράσουν για 5-6 περίπου λεπτά.
- Στη συνέχεια, μόλις δέσει το σιρόπι, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και αφήνετε το σιρόπι να ξαναβράσει σε σιγανή φωτιά, μέχρι να δέσει ξανά.
- Σε άλλη αντικολλητική κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρετε το σιμιγδάλι, μέχρι να ξανθύνει.
- Προσθέτετε τα αμύγδαλα και τη σκόνη κανέλας. Τα σοτάρετε για 1-2 λεπτά και ρίχνετε σταδιακά όλο το σιρόπι, χωρίς το ξύλο της κανέλας.
- Όταν πήξει ο χαλβάς, το βάζετε σε φόρμα και τον αφήνετε να κρυώσει για 1 περίπου ώρα.
- Κατόπιν τον αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και γαρνίρετε με ολόκληρα αμύγδαλα ή καρύδια αν θέλετε.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου