Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020

Το κόλπο για πραγματικά τραγανές τηγανητές πατάτες

Ο αγώνας για ακόμα πιο νόστιμα, ακόμα πιο υγιεινά πιάτα παραμένει πάντα ανοιχτός.
Όταν μιλάμε όμως για πατάτες τηγανητές, ο λόγος πηγαίνει δικαιωματικά στον 

πολυβραβευμένο γάλλο σεφ Ludo Lefebvre, ο οποίος σερβίρει στο εστιατόριό του Petit Trois τις καλύτερες πατάτες του Λος Άντζελες.
Ποιο είναι το μυστικό του σεφ; Το γεγονός ότι μουλιάζει τις πατάτες σε ζεστό και αλατισμένο νερό πριν τις τηγανίσει.
Το μούλιασμα σε αλατισμένο νερό για καμιά ωρίτσα αλατίζει τις πατάτες ως τα μέσα, αφαιρώντας περαιτέρω την περίσσεια αμύλου, ισχυρίζεται ο Lefebvre.
Κι έτσι οι πατάτες γίνονται πιο τραγανές και πιο νόστιμες…
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου