Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Κινέζικο Κοτόπουλο

Υλικά Για 2-4 άτομα: 

Σε ξύλο κοπής πλένετε καλά το κοτόπουλο και το κόβετε σε κυβάκια και αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια προσθέτετε το λάδι στο γουόκ ή τηγάνι για να κάψει και σοτάρετε
το κοτόπουλο 7 λεπτά. Έπειτα προσθέστε τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια κ ανακατέψτε για 3’ κατόπιν αδειάστε μέσα στο γουόκ όλα τα υλικά της σάλτσας κ ανακατέψτε καλά.
Αφήστε το κοτόπουλο να σιγοβράσει 30’ μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί και είναι έτοιμο!


Υλικά
5 κ.σ.καλαμποκέλαιο
1 πιπεριά (πράσινη καυτερή ψιλοκομμένη)
2 πιπεριές (σε λωρίδες)
8 κρεμμυδάκια (φρέσκα ψιλοκομμένα)

Για την σάλτσα
2 κ.σ Worcestershire sauce
4 κ.σ μαύρη σόγια σος ή 6 κ.σ Teriyaki sauce
4 κ.σ γλυκό κρασί ή σέρι
1 κ.γ Ζάχαρη
1 φ.τ χυμό πορτοκαλιού
1 φ.τ Ζωμό κότας σε κύβο
1 κ.γ σκόνη 5 Spices
1 τζούρα αλάτι
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου