Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Τηγανιτές πατάτες με γραβιέρα

Υλικά Για 2-4 άτομα

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
30 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
150 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι


1 κιλό πατάτες σε ροδέλες
2 κρεμμύδια κομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο


Εκτέλεση


Σοτάρουμε το βούτυρο με το λάδι και το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε στο σοτάρισμα και τις πατάτες, τις οποίες προσέχουμε να ροδίσουν και από τις δύο μεριές.
Αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε τις πατάτες να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
Λίγο αργότερα προσθέτουμε το πιπέρι, την γραβιέρα και το μαϊντανό και αφήνουμε για λίγο ακόμα ώσπου να λιώσουν τα τυριά.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου