Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019

Παραδοσιακή κοτορυζόπιτα

Υλικά για 4-6 άτομα

3 φλυτζάνια ρύζι
4 αυγά
8 φύλλα κρούστας
2 φλυτζάνια βούτυρο
Λάδι


Αλάτι
πιπέρι
1 κοτόπουλο μέτριο
2 κρεμμύδια


Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε, πλένετε και βράζετε το κοτόπουλο με δυο ολόκληρα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι. Βγάζετε το κοτόπουλο σε πιατέλα και σουρώνετε το ζουμί.
Μετράτε 6 φλυτζάνια ζουμί για 3 φλυτζάνια ρύζι μέσα στο οποίο το βράζετε. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε νερό.
Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρά - μικρά κομμάτια (αφού αφαιρέσετε προσεχτικά τα κόκαλα). Λιώνετε σε κατσαρόλα 1 φλιτζάνι βούτυρο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κομμάτια του κοτόπουλου μαζί με τα κρεμμύδια. Χτυπάτε τα αυγά σε λεκάνη και ανακατεύετε το ρύζι, τα αυγά και το κοτόπουλο με το κρεμμύδι που σωτάρατε.
Αλείφετε με λάδι ένα ταψί και στρώνετε τα 4 φύλλα κάτω αφού τα βουτυρώσετε (ή λαδώσετε) ενα – ενα. Απλώνετε τη γέμιση πάνω στα φύλλα και τη στρώνετε. Την σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, που επίσης βουτυρώνετε (ή λαδώνετε) ένα-ένα και κλείνετε τα φύλλα γύρω-γύρω.
Ψήνετε την κοτορυζόπιτα σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου