Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Ντομάτες ψητές με κρεμμύδι και σκόρδο

Υλικά Για 4-6 άτομα

1 φλιτζάνι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι


πιπέρι
10 μέτριες ντομάτες ώριμες σφιχτές
2 φλιτζάνια τσαγιού γαλέτα τριμμένη


Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε καλά τις ντομάτες. Τις σκουπίζουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση.
Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
Βάζουμε σε ένα μπολ το κρεμμύδι,το σκόρδο και το μαϊντανό και τα αναμειγνύουμε.
Προσθέτουμε αλάτι και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά.

Με ένα κουταλάκι του γλυκού μοιράζουμε το μείγμα επάνω στις κομμένες ντομάτες.
Περιχύνουμε τις ντομάτες με ελαιόλαδο.

Τις αφήνουμε 10 λεπτά ώστε να απορροφηθεί το ελαιόλαδο.
Τις πασπαλίζουμε με τη γαλέτα.
Βάζουμε τις ντομάτες στο φούρνο να ψηθούν στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.
Στο χρόνο αυτό ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και τις αφήνουμε να ψηθούν για 20 λεπτά ακόμα.


Θα σχηματίσουν από πάνω μια τραγανή κρούστα.
Σερβίρουμε με ρώσικη σαλάτα έκπληξη! 



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου