Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Πώς φτιάχνεται η μπουγάτσα;

Υλικά για 4-6 άτομα
  Για τη ζύμη
1 πακέτο φύλλο κρούστας εμπορίου

Για τη γέμιση
6 αυγά
1 κουτί γάλα εβαπορέ ελαφρύ


250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη μαύρη
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Κανέλα
Ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση

 
Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ χτυπάμε 6 αυγά, 1 κουτί γάλα εβαπορέ, ½ φλιτζάνι του τσαγιού μαύρη ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και το αλάτι.

Για την συναρμολόγηση ζύμης - γέμισης
Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο,παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα από τη συσκευασία και τα τοποθετούμε στο ταψί το ένα πλάι στο άλλο.
Στη συνέχεια περιχύνουμε το μείγμα της γέμισης και από πάνω καλύπτουμε τη γέμιση με τα φύλλα κρούστας που προεξέχουν από το ταψί. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο και το αφήνουμε να ψηθεί για 25 λεπτά περίπου μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Όταν είναι έτοιμη η μπουγάτσα, τη βγάζουμε από το φούρνο και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. 



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου