Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Σαλάτα με πλιγούρι και λαχανικά

Υλικά για 2-4 άτομα

150 γραμμάρια πλιγούρι
500 γραμμάρια ντομάτες
1 αγγούρι
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

Χυμός από 1 λεμόνι
150 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Ξεπλένουμε καλά το πλιγούρι και το ετοιμάζουμε βάζοντας μια χούφτα σε μία κούπα με βραστό νερό την οποία σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
Κόβουμε τις ντομάτες και το αγγούρι σε μικρούς κύβους και τους βάζουμε σε ένα μπολ με το πλιγούρι. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια.
Αφήνουμε το πλιγούρι για περίπου 5 λεπτά ώστε να «τραβήξει» τα υγρά που θα βγάλουν οι ντομάτες και το αγγούρι και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το λεμονοχυμό και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου