Υλικά για 2-4 άτομα
1 πακέτο μακαρόνια βίδες
1 φλιτζάνι τσαγιού σπανάκι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού πράσο ψιλοκομμένο
1 κύβο λαχανικών
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 ¼ φλιτζάνι τσαγιού τυρί κρέμα
¼ κουταλιά του γλυκού πιπέρι
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Βράζετε τις βίδες σε αλατισμένο νερό και στραγγίζετε. Μην τις αφήσετε να μαλακώσουν πολύ, θέλουμε να είναι αλ ντέντε. Σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό στην οποία έχετε διαλύσει τον κύβο λαχανικών, βράζετε το σπανάκι και το πράσο.
Στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα στο μείγμα το τυρί κρέμα. Ανακατεύετε πολύ καλά.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ρίχνετε όλο το μείγμα σε μια βαθιά πιατέλα, αφού το αναμείξετε με τις βίδες. Πασπαλίζετε με πιπέρι και σερβίρετε.
1 πακέτο μακαρόνια βίδες
1 φλιτζάνι τσαγιού σπανάκι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού πράσο ψιλοκομμένο
1 κύβο λαχανικών
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 ¼ φλιτζάνι τσαγιού τυρί κρέμα
¼ κουταλιά του γλυκού πιπέρι
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Βράζετε τις βίδες σε αλατισμένο νερό και στραγγίζετε. Μην τις αφήσετε να μαλακώσουν πολύ, θέλουμε να είναι αλ ντέντε. Σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό στην οποία έχετε διαλύσει τον κύβο λαχανικών, βράζετε το σπανάκι και το πράσο.
Στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα στο μείγμα το τυρί κρέμα. Ανακατεύετε πολύ καλά.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ρίχνετε όλο το μείγμα σε μια βαθιά πιατέλα, αφού το αναμείξετε με τις βίδες. Πασπαλίζετε με πιπέρι και σερβίρετε.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου