Υλικά για 6-8 άτομα
1 αυγό
6 κουταλιές μαρμελάδα πορτοκάλι
1 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/3 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
2/3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
6 κουταλιές μαρμελάδα πορτοκάλι
1 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/3 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
2/3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και στρώνουμε σε μια λαμαρίνα λαδόκολλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό και τη μαρμελάδα πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά μας.
Αν το μείγμα μας είναι στο ανακάτεμα αρκετά σκληρό, προσθέτουμε λίγη μαρμελάδα επιπλέον.
Στη συνέχεια, σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν και προσθέτουμε σιγά σιγά με το μίξερ το μείγμα της μαρμελάδας.
Παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη μας και τις απλώνουμε στη λαμαρίνα μας αραιά και χωρίς να τα απλώνουμε.
Ψήνουμε έως ότου τα μπισκότα απλώσουν και ροδίσουν ελαφρά, για 8-10 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα αποθηκεύσουμε ή τα καταναλώσουμε.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου