Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Κρέπες με ζαμπόν και σπαράγγια

Υλικά για 2-4 άτομα

100 γραμμάρια τυρί κρέμα
1/4 κούπας μαγιονέζα
1 κονσέρβα πράσινα σπαράγγια
8 κρέπες έτοιμες

8 στρογγυλές, πολύ λεπτές, φέτες ζαμπόν




Εκτέλεση 

Πατήστε το τυρί κρέμα μ' ένα πιρούνι να μαλακώσει και να ομογενοποιηθεί. Ρίξτε και ανακατέψτε τη μαγιονέζα. Στραγγίστε τα σπαράγγια κι αφήστε τα επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στεγνώσουν καλά.
Απλώστε στον πάγκο εργασίας τις κρέπες, αλείψτε τις με λίγο από το μείγμα του τυριού και της μαγιονέζας και τοποθετήστε επάνω τις φέτες ζαμπόν.
Αλείψτε και πάλι τις επιφάνειες με λίγο μείγμα τυριού και τοποθετήστε στη μια άκρη 3-4 σπαράγγια, ανάλογα με το πόσο χοντρά ή λεπτά είναι.
Τυλίξτε τις κρέπες σε ρολά, κλείνοντας μέσα τα σπαράγγια. Βάλτε τα ρολά στο ψυγείο, να σφίξουν. Κόψτε τις άκρες από τις δύο πλευρές και χωρίστε κάθε ρολό σε 5 κομμάτια.
Τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα με τις κομμένες όψεις επάνω, κάτω και φυλάξτε τα στο ψυγείο καλυμμένα με πλαστική μεμβράνη ως τη στιγμή που θα τα σερβίρετε.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου