Κυριακή, 26 Μαΐου 2019

Ρυζόγαλο παραδοσιακό

Υλικά για 4-6 άτομα
  5 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
3/4 φλιτζανιού τσαγιού ρύζι γλασέ
5 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα


1/4 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένη μαστίχα
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
κανέλα

Εκτέλεση συνταγής Αρχικά σε μια κατσαρόλα, βάζουμε 3/4 φλιτζανιού τσαγιού ρύζι γλασέ, 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό και μια πρέζα αλάτι.
Αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράζει για 10 λεπτά.
Στο χρόνο αυτό ρίχνουμε στην κατσαρόλα 5 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα.
Προσθέτουμε ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη και ανακατεύουμε.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό.

Όταν το ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά βράσουν ρίχνουμε το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ξανά.
Αφήνουμε να σιγοβράζει.
Θα διαπιστώσουμε ότι το ρυζόγαλο είναι έτοιμο μόλις πήξει.
Το μοιράζουμε σε 6 μικρά μπολ, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν σερβίρουμε, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε από πάνω με κανέλα. 


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου