Υλικά για 4-6 άτομα
3 ματσάκια μάραθο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
1 κουταλιά της σούπας ούζο
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι (κοσκινισμένο)
1 -2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
½ κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας νερό
250 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
Προαιρετικά μία χούφτα ανάμικτα μυρωδικά ψιλοκομμένα (μυρώνια, καυκαλίθρες)
πιπέρι
Ξλιέλαιο ή Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε και χοντροκόβουμε τον μάραθο (εκτός από τα κοτσάνια) και τον ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 15 λεπτά.
Ζεσταίνουμε μπόλικο ηλιέλαιο και παίρνουμε δύο κουτάλια της σούπας και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα μας. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς και συνοδεύεται ωραία με ταραμά.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
3 ματσάκια μάραθο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
1 κουταλιά της σούπας ούζο
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι (κοσκινισμένο)
1 -2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
½ κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας νερό
250 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
Προαιρετικά μία χούφτα ανάμικτα μυρωδικά ψιλοκομμένα (μυρώνια, καυκαλίθρες)
πιπέρι
Ξλιέλαιο ή Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε και χοντροκόβουμε τον μάραθο (εκτός από τα κοτσάνια) και τον ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 15 λεπτά.
Ζεσταίνουμε μπόλικο ηλιέλαιο και παίρνουμε δύο κουτάλια της σούπας και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα μας. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς και συνοδεύεται ωραία με ταραμά.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου