Υλικά Για 4-6 άτομα
1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
6 σπαραγγια φρεσκα πρασινα
1 κρεμμυδι ξερο ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια κρεμα γαλακτος
1 φλυτζανι τριμμενη παρμεζανα
1/2 φλυτζανι ηλιαιλεο
150 γραμμάρια σολομό κομμένο σε φέτες
αλάτι
φρεσκοτριμμενο πιπέρι
6 σπαραγγια φρεσκα πρασινα
1 κρεμμυδι ξερο ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια κρεμα γαλακτος
1 φλυτζανι τριμμενη παρμεζανα
1/2 φλυτζανι ηλιαιλεο
150 γραμμάρια σολομό κομμένο σε φέτες
αλάτι
φρεσκοτριμμενο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βαζετε σε μια κατσαρόλα νερό αλατισμένο να βράζει. Όταν αρχίζει και κοχλάζει ρίχνετε τα μακαρόνια ανακατεύοντας για 5 λεπτά και τα βράζετε για 7 λεπτά, μετά στραγγίζετε.
Με ένα μαχαίρι καθαρίζετε τα σπαράγγια,και τα ρίχνετε στο βραστό νερό να ζεματιστούν για 5 λεπτά. Αφαιρείτε και και κόβετε τα κεφάλια τους και τα κρατάτε κατά μερος.Το υπόλοιπο τα κοτσάνια δηλαδή τα ψιλοκόβετε.
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο και το ζεσταίνετε προσθέτετε το κρεμμύδι, και το σολομό ψιλοκομμένο και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφού έχουν σοταριστεί το κρεμμύδι και το σολομό,προσθέτετε στο τηγάνι τα ψιλοκομμένα σπαράγγια και τα βραστά μακαρόνια. Αφήνετε ένα δυο λεπτά και προσθέτετε τότε την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο. Αφήνετε να μαγειρευτεί και να δέσει η κρέμα και σερβίρετε το φαγητό πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου