Υλικά για 2-4 άτομα
2 ασπράδια
2 κουταλιές της σούπας γάλα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Πιπέρι
100 γραμμάρια τυρί καμαμπέρ
100 γραμμάρια ροκφόρ
150 γραμμάρια γραβιέρα
8 ολόκληρα αβγά
2 βρασμένες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα και το πιπέρι. Ρίχνουμε στα χτυπημένα αβγά τα τυριά, το κρεμμύδι, το βασιλικό και το σχοινόπρασο.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το μείγμα των αβγών μαζί με τις πατάτες. Αφήνουμε τη φριτάτα να σιγοψηθεί για 5 λεπτά και μετά τη βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμα.
2 ασπράδια
2 κουταλιές της σούπας γάλα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Πιπέρι
100 γραμμάρια τυρί καμαμπέρ
100 γραμμάρια ροκφόρ
150 γραμμάρια γραβιέρα
8 ολόκληρα αβγά
2 βρασμένες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα και το πιπέρι. Ρίχνουμε στα χτυπημένα αβγά τα τυριά, το κρεμμύδι, το βασιλικό και το σχοινόπρασο.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το μείγμα των αβγών μαζί με τις πατάτες. Αφήνουμε τη φριτάτα να σιγοψηθεί για 5 λεπτά και μετά τη βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου