Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Κοτόπουλο μαρινάτο με ελιές και δαμάσκηνα

Υλικά για 6-8 άτομα
  2 κοτόπουλα, 2 1/2 κιλά το καθένα, κομμένα στα τέσσερα, χωρίς κόκαλα
1/2 κεφάλι σκόρδο, πολτοποιημένο
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη


χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
8 μεγάλες κουκούτσι ισπανικά πράσινες ελιές, κομμένες στη μέση
1/4 φλιτζάνι κάπαρη με λίγο χυμό
3 φύλλα δάφνης
1/4 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο


Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, το ξίδι, το ελαιόλαδο, τα δαμάσκηνα, ελιές, κάπαρη με χυμό και τα φύλλα δάφνης.
Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου μέσα στη μαρινάδα. Σκεπάστε και αφήστε να μαριναριστούν στο ψυγείο, αρκετές ώρες (περίπου 2 ώρες ή όλη τη νύχτα).
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια λαδόκολλα σε ένα ή δύο μεγάλα ταψιά και ρίχνετε τη μαρινάδα με ένα κουτάλι από πάνω ομοιόμορφα.
Πασπαλίστε τα κομμάτια του κοτόπουλου με μαύρη ζάχαρη και ρίξτε το λευκό κρασί γύρω τους.
Ψήστε για 50 λεπτά έως 1 ώρα, ραντίζοντας συχνά με τους χυμούς από το ταψί.
Με μια τρυπητή κουτάλα, πιάνετε το κοτόπουλο και το βάζετε με τα δαμάσκηνα, τις ελιές και την κάπαρη σε μια πιατέλα.
Προσθέστε μερικές κουταλιές από τους χυμούς του ταψιού και πασπαλίστε με το μαϊντανό ή κόλιαντρο. Σερβίρετε με τον υπόλοιπο χυμό σε μια σαλτσιέρα. 




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου