Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Ομελέτα με μπρόκολο και πέστο

Υλικά για 2-4 άτομα Για την ομελέτα
1 μπρόκολο
4 αυγά χτυπημένα
45 ml γλυκό κρασί
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
30 ml ελαιόλαδο


φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Για το πέστο
4 ματσάκια πλατύφυλλος βασιλικός
5 - 6 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
200 ml ελαιόλαδο
100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

 
Για την ομελέτα
Κόβουμε το μπρόκολο και κρατάμε τις κορυφές του, γιατί αυτές θα χρησιμοποιήσουμε στην ομελέτα. Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα το μπρόκολο και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Όταν απορροφηθούν τα υγρά, βγάζουμε το μπρόκολο από το τηγάνι χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και απλώνουμε μέσα στο σκεύος τις ροδέλες πατάτας δημιουργώντας μια στρώση.
Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κρατάμε το πράσινο μέρος. Το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε στον πάτο τη σάλτσα πέστο και από πάνω την ομελέτα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 20 λεπτά. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένη ντομάτα.

Για το πέστο
Δουλεύουμε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.
Στο στάδιο αυτό, δηλαδή πριν από την προσθήκη παρμεζάνας, το πέστο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για πολλούς μήνες, σε ένα γυάλινο βάζο, με λίγο λάδι απλωμένο στην επιφάνεια της πάστας, για καλύτερη συντήρηση.
Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο και το ζεματάμε για 8 λεπτά. 


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου