Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Πανακότα με άρωμα φράουλα

Υλικά για 2-4 άτομα Για την κρέμα φράουλα
200 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα εμπορίου
2 τεμάχια φύλλα ζελατίνας
60 γραμμάρια ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερό


 




Για την κρέμα
700 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
75 γραμμάρια ζάχαρη
2 τεμάχια φύλλα ζελατίνας
15 σταγόνες λάδι μαστίχας


Εκτέλεση

 
Για την κρέμα βατόμουρου
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα φράουλα με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσουν και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας.
Στην συνέχεια, αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μαζί με τις μισές σταγόνες από το λάδι μαστίχας.
Κατόπιν, μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας με κρύο νερό και προσθέτουμε στο μείγμα την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και το σουρώνουμε, προσθέτουμε τις υπόλοιπες σταγόνες μαστίχας και αφήνουμε να κρυώσει.
Γεμίζουμε ένα ποτήρι μέχρι τη μέση και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Μετά ρίχνουμε ένα λεπτό στρώμα από την κρέμα βατόμουρου και βάζουμε πάλι ψυγείο.
Τέλος, προσθέτουμε μείγμα από την κρέμα και παγώνουμε ξανά στο ψυγείο. 


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου