Υλικά Για 4-6 άτομα
Για τις πατάτες: Κόβουμε τις κόκκινες πατάτες σε φέτες πάχους 2 εκ. και τις τοποθετούμε στο πυρέξ. Προσθέτουμε το γάλα, την σως αλφρέντο, τον αρακά, σκόρδο, τα κρεμμύδια το αλάτι, το πιπέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ½ ώρα. Στα μισά της ώρας ανακατεύετε και συνεχίζετε το ψήσιμο.
Για την σάλτσα Αλφρέντο
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, ζωμό κοτόπουλου, αλεύρι και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Μόλις πάρει βράσει το μείγμα χαμηλώνουμε την φωτιά ρίχνουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το σκόρδο, το πιπέρι, την παρμεζάνα και συνεχίζετε το ανακάτεμα βράζοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και είναι έτοιμη.
Υλικά
Για τις πατάτες
2 κιλά κόκκινες πατάτες κομμένες σε φέτες 2 εκ. πάχος
¼ φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
300 γραμμάρια Alfredo σως
½ μισό φλιτζάνι γάλα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 ½ φλιτζάνια πράσινο γιγαντιαίο κατεψυγμένο αρακά
Για την σάλτσα Αλφρέντο
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κουταλιά της σούπα ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
2 γεμάτες κουταλιές σούπας αλεύρι ολικής αλέσεως
Αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Μαϊντανό
Για τις πατάτες: Κόβουμε τις κόκκινες πατάτες σε φέτες πάχους 2 εκ. και τις τοποθετούμε στο πυρέξ. Προσθέτουμε το γάλα, την σως αλφρέντο, τον αρακά, σκόρδο, τα κρεμμύδια το αλάτι, το πιπέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ½ ώρα. Στα μισά της ώρας ανακατεύετε και συνεχίζετε το ψήσιμο.
Για την σάλτσα Αλφρέντο
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, ζωμό κοτόπουλου, αλεύρι και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Μόλις πάρει βράσει το μείγμα χαμηλώνουμε την φωτιά ρίχνουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το σκόρδο, το πιπέρι, την παρμεζάνα και συνεχίζετε το ανακάτεμα βράζοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και είναι έτοιμη.
Υλικά
Για τις πατάτες
2 κιλά κόκκινες πατάτες κομμένες σε φέτες 2 εκ. πάχος
¼ φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
300 γραμμάρια Alfredo σως
½ μισό φλιτζάνι γάλα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 ½ φλιτζάνια πράσινο γιγαντιαίο κατεψυγμένο αρακά
Για την σάλτσα Αλφρέντο
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κουταλιά της σούπα ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
2 γεμάτες κουταλιές σούπας αλεύρι ολικής αλέσεως
Αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Μαϊντανό
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου