Υλικά Για 4-6 άτομα
3 ντομάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
χυμό από ½ λεμόνι
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
2 κονσέρβες τόνο σουρωμένο
1 κονσέρβα αρακάς σορωμένος
10 φιλέτα αντσούγιες λαδιού
Ελιές καθαρισμένες
8 φέτες ψωμί για τοστ
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
χυμό από ½ λεμόνι
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
2 κονσέρβες τόνο σουρωμένο
1 κονσέρβα αρακάς σορωμένος
10 φιλέτα αντσούγιες λαδιού
Ελιές καθαρισμένες
8 φέτες ψωμί για τοστ
Εκτέλεση
Στο μπλέντερ χτυπάτε το λεμόνι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Αφήστε το στην άκρη.
Κόβετε τις ντομάτες σε χοντρές σκελίδες και βάλτε τις σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
Ρίξτε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον τόνο κομμένο σε χοντρά κομμάτια, τον αρακά σουρωμένο, περιχύνετε με την έτοιμη σάλτσα, ανακατεύετε και μετά βάλτε τις αντσούγιες τυλιγμένες σε ρολάκια, καθώς και τις ελιές καθαρισμένες.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και ζεσταίνουμε τα ψωμάκια για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε πάνω σε φέτες ψωμιού και κλείνουμε με άλλη μια φέτα ψωμιού σαν σάντουιτς.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου