Υλικά Για 4-6 άτομα
3 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
μισό χυμό λεμόνι
4 με 5 μήλα
1 κουτάλι κανέλα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
2 & 1/2 βανίλια σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 αυγά
1/4 φλιτζανιού χυμό από πορτοκάλι
2 &3/4 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτάλι κοφτό μπεικιν πάουντερ
μισό χυμό λεμόνι
4 με 5 μήλα
1 κουτάλι κανέλα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
2 & 1/2 βανίλια σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 αυγά
1/4 φλιτζανιού χυμό από πορτοκάλι
2 &3/4 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτάλι κοφτό μπεικιν πάουντερ
Εκτέλεση Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα στα τέσσερα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τους ρίχνουμε το χυμό λεμόνι, ζάχαρη , κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά, τα βάζουμε στην άκρη.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα στεγνά υλικά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα υγρά μας υλικά. Προσθέτουμε τα στεγνά, στα υγρά και τα ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε μια φόρμα 28 εκ. (με άνοιγμα στα πλάγια) και ρίχνουμε λαδόκολλα. Προσθέτουμε την μισή ζύμη και επάνω τα μισά μήλα. Πάλι την μισή ζύμη και μισά μήλα.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στους 160 βαθμούς στον αέρα και το ψήνουμε για 60 λεπτά. Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι αν βγαίνει καθαρό από τη ζύμη το κέικ μας έχει ψηθεί.
Συνοδέψτε το με καφέ με κανέλα και μπαχάρι. και παγωτό μπισκότο κρέμα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου