Υλικά για 2-4 άτομα
Για τη βάση
1/2 κουτί (500 γραμμάρια) μπισκότα τύπου digestive
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
1 φόρμα στρογγυλή με αποσπώμενο πάτο 26 εκ.
Για τη μους
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
5 αυγά
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη
1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Για τη βάση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις. Τοποθετήστε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
Ρίχνετε τα μπισκότα μαζί με το λιωμένο βούτυρο στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν θρύμματα.
Πιέστε απαλά το μείγμα στο κάτω μέρος της φόρμας και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά.
Για τη μους
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ, 5 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο, 5 αυγά, 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη, 1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να «κάτσει» το μείγμα.
Για τη βάση
1/2 κουτί (500 γραμμάρια) μπισκότα τύπου digestive
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
1 φόρμα στρογγυλή με αποσπώμενο πάτο 26 εκ.
Για τη μους
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
5 αυγά
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη
1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Για τη βάση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις. Τοποθετήστε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
Ρίχνετε τα μπισκότα μαζί με το λιωμένο βούτυρο στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν θρύμματα.
Πιέστε απαλά το μείγμα στο κάτω μέρος της φόρμας και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά.
Για τη μους
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ, 5 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο, 5 αυγά, 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη, 1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να «κάτσει» το μείγμα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου