Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Φριτάτα με σπανάκι και φέτα

Υλικά Για 4-6 άτομα 1 κιλό σπανάκι βραστό
1 κουταλιές της σούπας βούτυρο για το βραστό σπανάκι
6 φέτες μπέικον
1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
12 αυγά


αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
πρέζα πιπέρι καγιέν
85 γραμμάρια φέτα


Εκτέλεση
Φτιάξτε αφράτη και εύκολη φριτάτα με σπανάκι για όλη την οικογένειαΣε ένα σουρωτήρι βάζουμε το σπανάκι και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, αφήνουμε μέχρι να στραγγίξει. Σε ξύλο κοπής κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το σπανάκι. Συγχρόνως ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα 12 αυγά αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με πιπέρι καγιέν.
Σε μέτρια θερμοκρασία σε μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον μέχρι να μαραθεί.
Στην συνέχεια αφαιρούμε το περιττό λάδι από το τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι. Μετά προσθέτουμε το βραστό σπανάκι ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ώστε το μείγμα να εξαπλωθεί παντού. Κλείνετε την εστία και ρίχνετε την ψιλοκομμένη φέτα. Βάζετε το μείγμα να μαγειρευτεί για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μετά τα 10 λεπτά ρυθμίζετε το γκριλ στο δυνατό και ψήνετε για 2λεπτά ίσα ίσα να κάνει μια ελαφριά κρούστα. Αφήνετε λίγο να παγώσει και σερβίρετε.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου