Υλικά για 4-6 άτομα
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι, άσπρο πιπέρι
2 φλιτζάνια τσαγιού χοντρό πιλάφι
Τα συκωτάκια του κοτόπουλου, ψιλοκομμένα
6 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό ζωμό κότας
5 – 6 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 μικρό κοτόπουλο κομμένο κομμάτια
6 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κλαδί σέλερι ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι, άσπρο πιπέρι
2 φλιτζάνια τσαγιού χοντρό πιλάφι
Τα συκωτάκια του κοτόπουλου, ψιλοκομμένα
6 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό ζωμό κότας
5 – 6 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 μικρό κοτόπουλο κομμένο κομμάτια
6 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κλαδί σέλερι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 3 κουταλιές της σούπας από το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίχνετε και το κοτόπουλο, αφού το αλατοπιπερώσετε καλά. Δυναμώνετε τη φωτιά και γυρίζετε το κοτόπουλο να ροδίσει ολόγυρα.
Προσθέτετε το κρασί, σκεπάζετε την κατσαρόλα και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αφήνετε να βράσει για περίπου 30 λεπτά.
Στη διάρκεια ελέγχετε τα υγρά του, να μην στεγνώσει, μαγειρεύετε σε χαμηλή εστία και με το καπάκι για να μην στεγνώσει το κοτόπουλο. Αν χρειαστεί ρίχνετε και λίγο νερό.
Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα το κοτόπουλο από τη φωτιά και το βάζετε σε ζεστό μέρος να μην κρυώσει.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα που έβρασε το κοτόπουλο, χωρίς να αδειάσετε τους χυμούς του, το πιλάφι και τα συκωτάκια.
Μαγειρεύετε 2 – 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέτετε το ζωμό κότας, από μισό φλιτζάνι κάθε φορά. Όταν απορροφηθεί, προσθέτετε κι άλλο, μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να μαλακώσει το πιλάφι. Μαγειρεύετε για περίπου 15 λεπτά.
Αλατίζετε και προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα.
Μεταφέρετε το φαγητό σε πιατέλα, βάζετε και τα κομμάτια του κοτόπουλου και σερβίρετε. Δοκιμάστε τη συνταγή με σπιτικό ζωμό κοτόπουλου για περισσότερη γεύση.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου