Υλικά Για 4-6 άτομα
8 μεγάλα αυγά
3/4 φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζαμπόν ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι πιπεριά κόκκινη σε κύβους
1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1-1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
8 μεγάλα αυγά
3/4 φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζαμπόν ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι πιπεριά κόκκινη σε κύβους
1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1-1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι, γάλα, αλεύρι μέχρι να ανακατευτούν οι κρόκοι με τα ασπράδια. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν, την πιπεριά, το κρεμμύδι και τα προσθέτουμε στο μείγμα αυγού.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι μια κουταλιά βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το μισό μείγμα αυγών και το τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο μεριές. Τηγανίζουμε και το υπόλοιπο, δημιουργώντας έτσι δύο ομελέτες.
Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί τσένταρ και το λιώνουμε σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Αλείφουμε τις ζεστές ομελέτες με μείγμα τυριού τσένταρ. Κάνουμε τις ομελέτες ρολό και τις κόβουμε σε πάχος 3 εκ και σερβίρουμε.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου