Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Μοσχαράκι στιφάδο με πατάτες και σταφίδα

Υλικά Για 4-6 άτομα 

1 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
½ κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
1 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί


1 ποτηράκι χυμό ντομάτας
3 φύλλα δάφνης, ξύλο κανέλας
2-3 κόκκους μπαχάρι
Αλάτι και πιπέρι
1 κιλό πατάτες baby
100 γραμμάρια σταφίδα ξανθή

   

Εκτέλεση συνταγής

Σε μεγάλο μπολ από βραδύς βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος και προσθέτουμε το κρασί, τα φύλλα δάφνης το μπαχάρι, τις πατάτες, το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο για να μαριναριστεί.

Την άλλη μέρα στραγγίζουμε το κρέας και το σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, σβήνουμε με τη μαρινάτα που έχουμε κρατήσει και προσθέτουμε την ντομάτα.
Ρίχνουμε ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει για μία ώρα. Στη συνέχεια και αφού μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και ζεματισμένα και βράζουμε , μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Στο τέλος βάζουμε τη σταφίδα, το αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και το κατεβάζουμε. Σερβίρετε με ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.
Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά 


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου