Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Λαζάνια με μελιτζάνα και φέτα

Υλικά

Για 4-6 άτομα


Για τα λαζάνια
50 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κομματάκια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές


1 αυγό χτυπημένο
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1/2 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
1/2 φλιτζάνια μαϊντανό
αλάτι , πιπέρι
1 κουτί λαζάνια
4-5 μελιτζάνες χωρίς την φλούδα
100 γραμμάρια ρεγκάτο τριμμένο
100 γραμμάρια ανθότυρο κομμένο σε κύβους



Για τη σάλτσα
1/2 κουτί χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτηράκι κρασί λευκό1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια


Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής

Για τα λαζάνια
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένα νερό βράζουμε τα λαζάνια για 5 λεπτά ίσα – ίσα να είναι λίγο μαλακά αλλά όχι και τελείως σκληρά.
Έπειτα σε ξύλο κοπής κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους και τηγανίζουμε ελαφρά. Μπορείτε και να τις ψήσετε στον φούρνο για 10 λεπτά στους 180 στον αέρα.
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 2-3 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Ρίχνουμε μετά τις μελιτζάνες και τις σταφίδες ανακατεύουμε για λίγο.Μόλις μισό κρυώσει, ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο, τα τυριά, την φρυγανιά και τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.


Για τη σάλτσα
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και προσθέτουμε τα ντοματάκια και τον χυμό ντομάτας. Βράζουμε την σάλτσα μας για 10 λεπτά.
Έχουμε γεμίσει τα λαζάνια μας και τα στρώνουμε σε πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνουμε με την σάλτσα και ρίχνουμε νερό αν χρειάζεται έτσι ώστε να σκεπαστούν τα κανελόνια και από πάνω πασπαλίζουμε με τυρί.
Κλείνουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ πολύ καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω και κάτω για 30 λεπτά.





Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου