Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Σουβλάκια κοτόπουλου με σόγια σως

Υλικά για 4-6 άτομα
  Για τα σουβλάκια
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος μόνο κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 εκατοστά καθαρισμένο ψιλοκομμένο τζίντζερ


- 1/2 φλιτζάνι 175 γραμμάρια μέλι
- Χυμό από 3 λεμόνια, καθώς και το ξύσμα λεμονιού
- 1 φλιτζάνι ( 250ml ) σόγια σως
- 1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλο, καθαρισμένο και κομμένα σε κύβους
- 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι


Για το σερβίρισμα

- 1/2 φλιτζάνι ( 125ml ) σόγια σως
- 4 μικρές κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές του γλυκού σησαμέλαιο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι


Εκτέλεση
  1. Ρίχνετε στο μπλέντερ το τσίλι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το μέλι, το χυμό λεμονιού και τη σόγια και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια απαλή σως.
  2. Κόβετε το κοτόπουλου σε μπουκιές και το περνάτε σε μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια. Απλώστε τη σως στα σουβλάκια κοτόπουλου και μαρινάρετε για 2 ώρες στο ψυγείο.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ψήνετε τα σουβλάκια στη σχάρα στο τρίτο ράφι του φούρνου για 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Για τη σάλτσα ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ. Πασπαλίζουμε τα σουβλάκια με σουσάμι και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε ζεστό με την σάλτσα σερβιρίσματος.


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου