Υλικά για 4-6 άτομα
Για τα σουβλάκια
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος μόνο κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 εκατοστά καθαρισμένο ψιλοκομμένο τζίντζερ
- 1/2 φλιτζάνι 175 γραμμάρια μέλι
- Χυμό από 3 λεμόνια, καθώς και το ξύσμα λεμονιού
- 1 φλιτζάνι ( 250ml ) σόγια σως
- 1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλο, καθαρισμένο και κομμένα σε κύβους
- 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
Για το σερβίρισμα
- 1/2 φλιτζάνι ( 125ml ) σόγια σως
- 4 μικρές κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές του γλυκού σησαμέλαιο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος μόνο κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 εκατοστά καθαρισμένο ψιλοκομμένο τζίντζερ
- 1/2 φλιτζάνι 175 γραμμάρια μέλι
- Χυμό από 3 λεμόνια, καθώς και το ξύσμα λεμονιού
- 1 φλιτζάνι ( 250ml ) σόγια σως
- 1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλο, καθαρισμένο και κομμένα σε κύβους
- 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
Για το σερβίρισμα
- 1/2 φλιτζάνι ( 125ml ) σόγια σως
- 4 μικρές κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές του γλυκού σησαμέλαιο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
Εκτέλεση
- Ρίχνετε στο μπλέντερ το τσίλι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το μέλι, το χυμό λεμονιού και τη σόγια και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια απαλή σως.
- Κόβετε το κοτόπουλου σε μπουκιές και το περνάτε σε μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια. Απλώστε τη σως στα σουβλάκια κοτόπουλου και μαρινάρετε για 2 ώρες στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ψήνετε τα σουβλάκια στη σχάρα στο τρίτο ράφι του φούρνου για 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Για τη σάλτσα ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ. Πασπαλίζουμε τα σουβλάκια με σουσάμι και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε ζεστό με την σάλτσα σερβιρίσματος.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου