Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Λαζάνια με κοτόπουλο, σπανάκι και μοτσαρέλα

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 600 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
  • 150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 15 % λιπαρά
  • 20ml ελαιόλαδο
  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 170 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο ή κατεψυγμένο
  • 1 συσκευασία λαζάνια (βράζουμε για 3 λεπτά)
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 ταψί διαστάσεων 35 x 25 εκ.

Εκτέλεση

  1. Σε καυτό νερό βράζουμε για 2 με 3 λεπτά τα λαζάνια ίσα ίσα να μαλακώσουν λίγο αλλά να παραμείνουν σκληρά. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα λαδώνουμε καλά  ένα  - ένα για να μη κολλήσουν μεταξύ τους.
  2. Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλο στην μέση οριζοντίως. Τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά  για ένα λεπτό από τη κάθε πλευρά. Δεν θα έχουν ψηθεί εντελώς, γιατί θα μαγειρευτούν στο φούρνο. Αλατοπιπερώνουμε.
  3. Στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού διαστάσεων 35 x 25 εκ. λίγη κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και βάζουμε από πάνω μια στρώση λαζάνια. Ξαναβάζουμε κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και μετά στρώνουμε τα κομματάκια κοτόπουλου και το μισό σπανάκι. Συνεχίζουμε με λαζάνια, κρέμα γάλακτος, πάλι κοτόπουλο και το υπόλοιπο σπανάκι.
  4. Ξαναστρώνουμε λαζάνια, λίγη κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και τελειώνουμε με την μοτσαρέλα. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς.



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου