Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Σαλάτα με προσούτο, αυγό και μαρούλι

Υλικά για 2-4 άτομα

Για τη σαλάτα
  • 4 φέτες προσούτο χοντροκομμένο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 4 αυγά βρασμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελιές
  • 1 αγγούρι κομμένο σε καρέ
  • 1 iceberg κομμένα σε λεπτά κομμάτια
  • 4 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε λεπτές φέτες
Για το ντρέσινγκ
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Ξίδι

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα
  1. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα λαχανικά και τα τοποθετείτε σε μια σαλατιέρα.
  2. Βάζετε μια στρώση iceberg, από πάνω μια στρώση κρεμμύδι, πάνω από το κρεμμύδι απλώνετε το αυγό και συνεχίζετε με μια στρώση ελιές.
  3. Τελευταία στρώση να είναι το υπόλοιπο iceberg.
  4. Μόλις τελειώσετε με τις στρώσεις, πασπαλίζετε με το προσούτο.
Για το ντρέσινγκ
  1. Βάζετε σε ένα μπολ 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά,1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα πικάντικη, 200 γραμμάρια γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, 1 πρέζα ζάχαρη και λίγο ξίδι.
  2. Αναμειγνύετε τα υλικά χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.
  3. Το ντρέσινγκ είναι έτοιμο οπότε περιχύνετε με αυτό τη σαλάτα.


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου