Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Χοιρινό πρασοσέλινο

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 800 γραμμάρια χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 3 πράσα
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζητάτε από το χασάπη να κόψει το χοιρινό σε μερίδες ή το κόβετε εσείς.
  2. Αρχικά βάζετε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, ανοίγετε τη φωτιά και περιμένετε να ζεσταθεί.
  3. Μόλις ζεσταθεί τοποθετείτε μέσα τα κομμάτια του χοιρινού. Σοτάρετε το κρέας.
  4. Μόλις πάρει χρώμα από τη μια πλευρά, το γυρνάτε από την άλλη.
  5. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε.
  6. Στη συνέχεια, τα ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με το κρέας.
  7. Μόλις σοταριστούν και αυτά, χαμηλώνετε τη φωτιά και σβήνετε με το λευκό κρασί.
  8. Στο σημείο αυτό, προσθέτετε στην κατσαρόλα μερικά ποτήρια του κρασιού νερό για να σκεπαστεί το κρέας και τον πελτέ ντομάτας.
  9. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το μοσχοκάρυδο και αφήνετε να βράσει το κρέας μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
  10. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζετε νερό και ανοίγετε τη φωτιά.
  11. Μόλις αρχίσει να βράζει, βάζετε μέσα τα σέλινα και τα ζεματάτε για 12 λεπτά.
  12. Κόβετε τα πράσα σε ροδέλες και τα ρίχνετε στην ίδια κατσαρόλα.
  13. Αφήνετε να βράσουν για μισή ώρα. Το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου