![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvPfgprGTUHiIdmUH7D-oCPVsCLBWP8-2_pBdsLvYJh7AaxN_XVroUFIKln2_EKz9h0_wNeDPGgdY2kdktVHRkzsc1a9wNbkeR1v7862ERJMS4yJ-RFDtaNsY9VeqUiVUAaxefhZcH3CCG/s320/pikantika.gr.jpg)
Υλικά για 4 άτομα
- μισό πακέτο ρύζι αρμπόριο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμόνι
- 1 κρεμμύδι
- 8 ποτήρια ζωμό κότας
- 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
- Μισό φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
- 1/3 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- Πιπέρι
- μέντα
- ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το ρύζι σε μέτρια φωτιά. Όταν ροδίσει σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέχρι να πιει τα υγρά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό κότας σιγά σιγά χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε το μείγμα.
- Μόλις είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σβήνουμε την φωτιά. Προσθέτουμε το πιπέρι, το ξύσμα και και τη μέντα από πάνω.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου