Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Γαρίδες γιουβέτσι

Υλικά για 4-6 άτομα
Ξεπλένετε καλά τις γαρίδες και αφαιρείτε το κέλυφος, το κεφάλι και τις ουρές τους. Βγάζετε με κοφτερό μαχαιράκι το μαύρο νευράκι που θα βρείτε στη ράχη τους και ρίχνετε αλάτι.

Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και τηγανίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν.
Βγάζετε με μια σπάτουλα και ρίχνετε τις γαρίδες στην κατσαρόλα. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε κομματάκια. Το ίδιο κάνετε και με τις πιπεριές.
Αδειάζεται τις ντομάτες και τις πιπεριές στις γαρίδες και πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε και αδειάζεται σε πήλινο σκεύος.
Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 15- 20 λεπτά. Σερβίρετε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.


Υλικά 

1 κιλό γαρίδες
3 μικρές ντομάτες
3 μικρές κόκκινες πιπεριές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι 





Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου