Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Κοτόπουλο με σπαράγγια και καρότα

Υλικά για 2-4 άτομα
4 φύλλα αλουμινόχαρτου
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
2 κλωνάρια σέλινο
1 ολόκληρο βολβό σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι

πιπέρι
1 λεμόνι
1 καρότο κομμένο σε κύβους
1 ματσάκι σπαράγγια κομμένα στη μέση
1 μικρό ματσάκι με φρέσκο θυμάρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο και μερικά φύλλα δάφνης



Εκτέλεση 
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240 βαθμούς. Πλένετε καλά τα λαχανικά χωρίς να τα ξεφλουδίσετε και τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετούμε 4 φύλλα αλουμινόχαρτου, βάζουμε τα λαχανικά με τις σκελίδες του σκόρδου στο κέντρο και περιχύνουμε με αρκετό ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε καλά σε όλα τα σημεία.
Ρίχνουμε το καρότο τεμαχισμένο, τα σπαράγγια, τα βότανα σε κάθε φιλέτο, ραντίζουμε με λεμόνι και κλείνουμε σαν πουγκί τα αλουμινόχαρτα.
Τοποθετείτε τα αλουμινόχαρτα με το κοτόπουλο στο φούρνο, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και ψήνετε για περίπου 35 με 40 λεπτά.
Στη μισή ώρα ψησίματος περιχύνετε το κοτόπουλο με τα υγρά του και αν τα λαχανικά δείχνουν ότι αρχίζουν να καίγονται προσθέστε λίγο νερό στο ταψί.
Όταν ψηθεί το κοτόπουλο αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο και τοποθετείστε το σε μια πιατέλα. Σκεπάζετε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα αφήνετε για ένα τέταρτο.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου