Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Συνταγή για αφράτα μπιφτέκια

Υλικά για 2-4 άτομα 2 μέτρια κρεμμύδια
1 μεγάλο καρότο
2 αυγά
1/2 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλάκια ρίγανη
1/2 κουταλάκι κύμινο


1/2 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι αλάτι
ελαιόλαδο
1000 γραμμάρια κιμά χοιρινό
1 κουτάκι σόδα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο

 Εκτέλεση συνταγής Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τρίβουμε στο χονδρό τρίφτη το καρότο.
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό. Σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε 3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, όταν ζεστάνει το λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά.
Στη συνέχεια βάζουμε το καρότο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Όταν μαλακώσει το καρότο, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι.
Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε τα λαχανικά μας να κρυώσουν λιγάκι μέχρι να ετοιμάσουμε το κιμά. Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κιμά, ρίχνουμε τα αυγά και τη σόδα.
Στην συνέχεια βάζουμε τα ειδικά γάντια μιας χρήσης και αναμιγνύουμε πολύ καλά τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη φρυγανιά, ανακατεύουμε και αμέσως μετά ρίχνουμε τα λαχανικά μας που έχουμε στο τηγάνι, τη ρίγανη και το κύμινο. Στην συνέχεια ανακατεύουμε πολύ καλά τον κιμά μας.
Α χρειαστεί προσθέτουμε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε ξανά πολύ καλά και αφήνουμε το κιμά μας στο ψυγείο για τουλάχιστο 1/2 ώρα έτσι ώστε να δέσουν μαζί όλα τα υλικά και αρώματα.
Ανάλογα με το πόσα μπιφτέκια θέλουμε να ψήσουμε διαλέγουμε και το μέγεθος του ταψιού μας.
Λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο και είμαστε έτοιμοι να πλάσουμε τα μπιφτέκια μας. Τα πλάθουμε στο μέγεθος που θέλουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Σε περίπτωση που δεν θέλουμε να ψήσουμε όλα τα μπιφτέκια αμέσως, ένας καλός τρόπος αποθήκευσης είναι αφού τα πλάσουμε να τα τοποθετήσουμε σε διάφανες σακούλες, και να τα βάλουμε στην κατάψυξη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα για 35 λεπτά αναποδογυρίζοντας κάθε 10 λεπτά.



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου