Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Σοκολατένια μπράουνις με επικάλυψη κρέμας

Υλικά Για 2-4 άτομα
 
Για τα μπράουνις
200 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα, ψιλοκομμένη
150 γραμμάρια βούτυρο
1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη


3 αυγά, χτυπημένα

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 φλιτζάνι αλεύρι
125 γραμμάρια καρύδια
1 κούπα γλυκό του κουταλιού κεράσι κομμένα στη μέση

Για την επικάλυψη κρέμας
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά για σαντιγί
250 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 συσκευασία σταγόνες σοκολάτας


Εκτέλεση συνταγής
 
Για τα μπράουνις
Τοποθετείτε την σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και τα λιώνετε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας στο 1 λεπτό.

Σε ένα μίξερ ανακατεύετε την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε την λιωμένη κουβερτούρα μέσα στο μείγμα αυγού και ανακατεύετε.
Ανακατέψτε μέσα στο μείγμα αυγού, τη βανίλια και το αλεύρι, ανακατέψτε το τέλος το βύσσινο. Ρίχνουμε σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί τετράγωνο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσουν.
Για την επικάλυψη κρέμας
Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί. Στο τέλος ρίχνουμε το τυρί κρέμα και το ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να ψηθούν και κρυώσουν τα μπράουνις. Αφού κρυώσουν ρίχνετε το μείγμα κρέμας από πάνω και τέλος τις σταγόνες σοκολάτας και σερβίρετε. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου