Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Μοσχάρι με γλυκόξινη σως

Υλικά για 4-6 άτομα 1 κομμάτι μοσχαρίσια κόντρα χωρίς κόκκαλο περίπου 2 κιλά
4 κουταλιές της σούπας μέλι
4 κουταλιές της σούπας ξίδι
2 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα





 



4 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
5-6 γαρύφαλλα
10 κόκκοι μπαχάρι
2 πορτοκάλια (θα χρειαστούμε την ψίχα τους)
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα
4 κουταλιές της σούπας σόγια σος
1 κοφτή κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
2 ξύλα κανέλας
αλάτι


Εκτέλεση
Ξεκινάμε, πλένοντας το κρέας με νερό. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 5 λίτρα νερό, 1 φλιτζάνι ζάχαρη και ½ φλιτζάνι χοντρό αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν η ζάχαρη και το αλάτι.
Στη συνέχεια, βάζουμε το κρέας μέσα σε ένα σκεύος μαζί με τη μαρινάδα και το αφήνουμε για 12 ώρες.
Όταν βγάλουμε το μοσχάρι από το ψυγείο, το στραγγίζουμε και το μεταφέρουμε σε μια γάστρα μαζί με όλα τα υλικά εκτός από το μέλι.
Ανάβουμε το φούρνο, ώστε να προθερμανθεί. Ψήνουμε το μοσχάρι στους 180 βαθμούς για 3 ώρες.
Στο σημείο αυτό, βγάζουμε το κρέας από το φούρνο και από τη γάστρα και το μεταφέρουμε σε ένα ρηχό ταψί.
Περιχύνουμε με το μέλι και το βάζουμε να ψηθεί άλλα δέκα λεπτά στους 200 βαθμούς. Περνάμε τη σάλτσα που έμεινε στη γάστρα από ένα λεπτό σουρωτήρι και την τοποθετούμε σε μπολ.
Σερβίρουμε τη σάλτσα μαζί με το μοσχάρι και λευκό ρύζι. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου