Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Σαλάτα με γκοργκοντζόλα, κοτόπουλο και σπανάκι

Υλικά για 4-6 άτομα Για τη σαλάτα
1 πακέτο βίδες ζυμαρικό ή της προτίμησης σας
1 φλιτζάνι μπέικον
1 φλιτζάνι ζαμπόν ψιλοκομμένο
10 φύλλα από πλυμένο σπανάκι


2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο (1 ολόκληρο
στήθος)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια πράσινα

Για το ντρέσινγκ
1/2 κουταλιά της σούπας σουσαμόλαδο
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γκοργκοντζόλα
1 κουταλιά του γλυκού γιαούρτι
1 κουταλιά του γλυκού ξίδι


Εκτέλεση
Για τη σαλάτα
Βάλτε τις βίδες σε μια κατσαρόλα, ρίξτε τους βραστό νερό και σιγοβράστε για 10 λεπτά.
Αφού έχετε ψήσει το κοτόπουλο σας (αρχικά σοτάροντας σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια ψήνετε και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσει), το κόβετε σε κομμάτια.
Μεταφέρετε το καρότο και τον αρακά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τις βίδες, το κοτόπουλο και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το σπανάκι, το μπέικον.

Για το ντρέσινγκ
Τοποθετείστε σε ένα βαζάκι το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το ξίδι και το τυρί. Ανακινείστε καλά μέχρι γίνει ένα λείο μείγμα.
Περιχύνετε το μείγμα με τη σως, ανακατέψτε ελαφρώς και σερβίρετε.






Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου