Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Πανακότα ανανά

Υλικά Για 4-6 άτομα
 
Μισό λίτρο γάλα
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος
4 φύλλα ζελατίνης
250 γραμμάρια ανανάς θρυμματισμένο στο μπλέντερ


150 γραμμάρια ζάχαρη
Μία βανίλια κάψουλα
100 γραμμάρια λικέρ amaretto


Εκτέλεση


Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί με τον θρυμματισμένο ανανά, εκτός από τα φύλλα ζελατίνας και τοποθετούμε στη φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να βράσουν. Αποσύρουμε, μεταφέρουμε το μείγμα περιεχόμενο σε άλλο σκεύος και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας.
Ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα γάλακτος να κρυώσει. Τοποθετούμε το σκεύος της κρέμας γάλακτος μέσα σε άλλο με παγάκια για να παγώσει γρηγορότερα και να αποκτήσει το γλυκό καλύτερη υφή. Βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου