Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Λαζάνια με ανθότυρο και μπεσαμέλ

Υλικά Για 6-8 άτομα
Για τα λαζάνια
10 φύλλα λαζάνια
400 γραμμάρια ανθότυρο
150 γραμμάρια Έμμενταλ σε φέτες
150 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες
400 γραμμάρια μανιτάρια


200 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Μισό φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Για την μπεσαμέλ
Ένα λίτρο γάλα
15 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ένα βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι


Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής


Για τα λαζάνια

Βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό και μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε σε παγωμένο νερό για να μην κολλήσουν.
Διαλύουμε το ανθότυρο σε χοντρά τρίμματα και ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε 1 στρώση από μία φέτα Έμμενταλ και από πάνω μία φέτα ζαμπόν και γεμίζουμε το πυρέξ. Ρίχνουμε από πάνω μια στρώση από τα λαζάνια και από πάνω το μείγμα του ανθότυρου. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά με την ίδια σειρά και τελειώνουμε απλώνοντας τη μπεσαμέλ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40 λεπτά.
Για τη μπεσαμέλ
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτουμε όλο το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα και μόλις ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτουμε το γάλα και βάζουμε την κατσαρόλα και πάλι στο μάτι. Προσθέτουμε και το αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. 





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου